SUPER 8 SUPER 8

Ben je ouder dan 18 jaar?

SUPER 8 SUPER 8

Bieren zoals je ze kent...
maar niet had verwacht!

SUPER 8 is een nieuw gamma dat een ode brengt aan het bier, met één SUPER 8 bier in verschillende vertrouwde stijlen. Maar dan telkens met een ferme scheut plezier! Zo zullen in elk SUPER 8 bier enkel de beste en meest geliefde kenmerken van de bierstijl aanwezig zijn, maar dan wel met een hedendaagse toets. Waarom? Omdat we dat als moderne, vrije brouwers willen. En met onze eeuwenoude expertise gewoon kúnnen!

naar EXPORT
SUPER 8 Saison

SUPER 8 Saison

Meergranen­bier van hier

SUPER 8 Saison is een natuurlijk troebel meergranenbier dat tarwe, haver, rogge, gerst en spelt combineert. Saison is een typisch Belgische bierstijl. Het is een bier dat vroeger enkel in de winter werd gebrouwen als de perfecte dorstlesser voor de arbeiders die tijdens de lente op het land werkten. Vandaag kan iedereen het hele jaar van zijn volle smaak genieten. Ook zonder de handen uit de mouwen te steken.

SUPER 8 Saison

Een tikkeltje exotisch

De SUPER 8 Saison is een uniek Belgisch bier met een exotisch kantje. Naast echte Belgische hop zit er gember en galanga in. Galanga is een gemberachtige wortel uit de tropen. Dat de gepeperde afdronk je zintuigen prikkelt, mag je dus gerust letterlijk nemen.

SUPER 8 Saison

Laag alcoholgehalte, hoog smaakgehalte

Onze Saison wordt niet hergist en heeft daarom met slechts 4,8% een relatief laag alcoholpercentage. Jammer voor de smaak? Neen, integendeel, hij trakteert je op een unieke en complexe sensatie van een speciaalbier.

SUPER 8 Export

SUPER 8 Export

Zacht, lekker en blond

SUPER 8 EXPORT is de stamvader van het SUPER 8 gamma: een lichtblonde, zacht smakende, vlotte doordrinker met een stevige schuimkraag.

SUPER 8 Export

Licht-alcoholisch voor meer plezier

Onze EXPORT heeft een relatief laag alcoholgehalte (4,8%), maar biedt daarom niet minder kwaliteit of smaak. Een echte toppils, gebotteld in een 33 cl fles. En bovendien glutenvrij.

SUPER 8 Export

Herlancering met roots

EXPORT is in oorsprong een categorie- naam voor bier van lage gisting. Van 1925 tot 1975 was het de favoriete verfrissing van de arbeiders. Een bier met een reputatie trouwens: ze verkozen deze dorstlesser boven een klassieke pils tijdens hun werkuren. Vandaag verovert onze EXPORT sinds de herlancering moeiteloos de smaakpapillen van steeds meer ongecompliceerde bierfans.

SUPER 8 IPA

SUPER 8 IPA

Hop! Een nieuwe IPA!

IPA is kort voor de biercategorie India Pale Ale, de amberkleurige bieren met meer hop, een hoger alcoholvolume en een bittere smaak. Denk je nu te weten hoe onze IPA smaakt? Denk dan opnieuw! Want de SUPER 8 IPA is een nieuwe, verfrissende interpretatie van dit biertype.

SUPER 8 IPA

Hop! In evenwicht

De meeste IPA’s combineren massa’s hop en een hoog alcoholgehalte. De SUPER 8 IPA is met z’n 6% alcoholvolume en mooie citrus- en pompelmoestoetsen een stuk verfijnder en evenwichtiger. Je krijgt dus alle kenmerken van de stijl, maar zonder enige overdrijving.

SUPER 8 IPA

Koloniaal tintje

India Pale Ale is een term uit de 18e eeuw. Engeland vervoerde toen bier naar India met zeilschepen. Zo’n reis duurde 5 maanden, dus voegden de Britten meer hop toe aan het bier om het langer houdbaar te maken. Zo ontstond de India Ale en nog later de India Pale Ale.

SUPER 8 Blanche

SUPER 8 Blanche

Zonnige, zomerse dorstlesser

SUPER 8 Blanche is een witbier op basis van gerste- én tarwemout. Je herkent het meteen: lichtgeel, ongefilterd en natuurlijk troebel. Zijn grootste troef? De lekkere verfrissende smaak, wat onze Blanche tot de ideale zomerse dorstlesser maakt.

SUPER 8 Blanche

Creatief met kruiden

Onze witte heeft een romige schuimkraag en een verfrissende afdronk. Maar daartussenin verrast hij je met een royale portie vers gemalen koriander en appelsienschil. Een kruidige smaaktoets voor wie z’n Blanche graag wat pittiger wil.

SUPER 8 Blanche

De 'witte van weit'

De term witbier komt waarschijnlijk van het Oudnederlandse weit, dat tarwe betekent. In de middeleeuwen was het brouwen van witbier trouwens veel minder verspreid. Dezelfde kleurverwijzing komt voor in het Duits (Weißbier) en het Frans (bière blanche), maar kijk: onze oosterburen zeggen ook Weizenbier, en Weizen betekent tarwe.

SUPER 8 GAMMA

SUPER 8 GAMMA

Verwacht je aan meer!

De SUPER 8-clan rekent al een SUPER 8 Export, SUPER 8 IPA en SUPER 8 Blanche tot de gelederen. Die laatste won overigens de WBA Best Belgian Style Witbier drie maanden na lancering. Met de SUPER 8 Saison breidt de familie nu uit. Maar onze brouwersgoesting is groot…

Ook goesting naar meer? Hou me op de hoogte!